Leven in de brouwerij!

Onze favorieten #2: Stadsbrouwerij De Drie Ringen Amersfoort

Door: Marieke Bosma

In het monumentale hart van Amersfoort vlak bij de Koppelpoort staat Brouwerij de Drie Ringen. De Drie Ringen Brouwerij ontleent zijn naam aan één van de brouwerijen die Amersfoort in de zeventiende eeuw rijk was. De originele gevelsteen van dit familiebedrijfje uit 1626 is bewaard gebleven. Ook het bier van toen, onder de naam ‘Vuurvogel’ bestaat nog steeds!

Foto door: Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Traditioneel
De brouwwijze van Stadsbrouwerij De Drie Ringen is ambachtelijk en traditioneel. Het is nog altijd de brouwer die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het bier. De brouwerij gebruikt natuurlijk en gezuiverd Amersfoorts water als basis voor het brouwproces. Daaraan worden traditionele grondstoffen als gerste- en tarwemout, hop en gist toegevoegd. Er worden uitsluitend bovengistende bieren in een eigentijds jasje gebrouwen.

Rondleidingen
Stadsbrouwerij De Drie Ringen onthult de geheimen van Amersfoorts bier. Tijdens een rondleiding onder leiding van een professional wordt alles uitgelegd. En onder het genot van een lekker biertje wordt de dag afgesloten. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een bierproeverij.

 

 

 

 

Neem contact met de brouwerij op om te reserveren.

Ina Roeterdink
Tip van Ina Roeterdink
Strategie & Ontwikkeling
Restauratiefonds

Reacties

Er zijn nog geen reacties