Start fortenseizoen

Onze favoriete forten #1: Fort Beemster in Zuidoostbeemster

Door: Marieke Bosma

Een prijswinnend, herbestemd Fort van UNESCO werelderfgoed de Stelling van Amsterdam dat middenin De Beemster ligt. Dat moet je een keer gezien hebben! Van de vijf forten van de Stelling van Amsterdam die in de Beemster liggen, heeft één fort een heel bijzondere bestemming gekregen. Namelijk een wellness resort waar je even helemaal kunt ontspannen.

Fort Beemster Nekkerweg 24 Zuidoostbeemster

Foto door: Stichting Liniebreed ondernemen

Fort aan de Nekkerweg 
Fort aan de Nekkerweg zorgde voor een knik in de hoofdverdedigingslinie. Om te voorkomen dat het dorpje Zuidoost Beemster bij inundatie van de Beemsterpolder onder water zou komen te staan, werd zowel de Nekkerweg als de Volgerweg opgehoogd. Fort aan de Nekkerweg moest voorkomen dat de vijand zich gemakkelijk via deze twee verhoogde wegen kon verplaatsen. De naam Fort aan de Nekkerweg wordt later pas omgedoopt in Fort Resort Beemster als het fort als wellness resort gaat fungeren.

Sauna Fort Resort Beemster
De combinatie van de historische elementen, het ingenieuze ontwerp, de prachtige omgeving van de Beemsterpolder en een overdaad aan wellness maken je bezoek tot een ware en onvergetelijke belevenis. Designer Osiris Hertman tekende voor de metamorfose. Naast de uitgebreide sauna, spa en wellness zijn er twaalf hotelkamers, een conferentiezaal, een wellness restaurant en het Poterne restaurant. Daar kun je elke dag genieten van een lunch of diner van heerlijke en hoogwaardige streekproducten.

Fleur Cools
Tip van Fleur Cools
Strategie & Ontwikkeling
Restauratiefonds

Reacties

Er zijn nog geen reacties