Overnacht in de leukste monumentale b&b's

Onze favoriete b&b's #2: Villa Nieuwland Den Oever

Villa Nieuwland. Deze rijksmonumentale villa is in 1928 als twee onder één kap gebouwd door Rijkswaterstaat voor het hogere personeel dat aan de Afsluitdijk werkte. Zodra de Afsluitdijk voltooid was vertrok het personeel.

Foto door: Villa nieuwland

Villa Nieuwland ligt aan Werelderfgoed de Waddenzee. Het uitzicht laat in de verte de contouren van Texel, Vlieland en Terschelling zien. Het landhuis is een ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen en fietstochten. Vanuit de tuin loopt een eigen pad over de dijk naar het wad waar je, vooral bij eb, eindeloos kunt ronddwalen. 

Waddenzee UNESCO Werelderfgoed
De Waddenzee is uniek in de wereld. De Waddenzee van Nederland en Duitsland is werelderfgoed sinds 2009. De variatie aan landschappen maakt de Waddenzee tot een uniek leefgebied, waarvan vele bezoekers het hele jaar door kunnen genieten. De Waddenzee is een onmisbare tussenstop voor miljoenen vogels tijdens hun trektocht. En meer dan 10.000 vaak zeldzame plant- en diersoorten vinden hier hun thuis.

In de prijzen!
De locatie, de luxe faciliteiten en de enthousiaste reviews over de bed & breakfast hebben een 2e prijs opgeleverd in de verkiezing om de beste bed & breakfast van 2018. En de Wierschuur heeft de Arie Kepplerprijs 2018 gewonnen voor een uitmuntende prestatie  op het gebied van ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland. De restauratie van de Wierschuur volgens het juryrapport : 'De kracht van een droom en de ambacht van het maken'.

Meer uit deze serie

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Overnacht in de leukste monumentale b&b's
Onze favoriete b&b's #1: 't Wiede GiethoornVorig artikel
Overnacht in de leukste monumentale b&b's
Onze favoriete b&b's #3: De Gouverneur AssenVolgend artikel