IJs eten op een monumentale locatie!

Onze 5 favoriete ijssalons #2: ijssalon Salute Zwolle

Door: Marieke Bosma

IJssalon Salute is sinds 1997 gevestigd op één van de mooiste plekken van Zwolle. Veel bezoekers vinden een plekje op de monumentale stadsmuur van Zwolle om het ijsje op te eten. Salute onderscheidt zich met dagelijks vers bereid Italiaans schepijs en wordt gemaakt met de beste Italiaanse ingrediënten. In 2017 werden zij ‘De Beste ijssalon van Nederland’ namens de provincie Overijssel.

Foto door: Indebuurt

Salute bereid elke dag vers Itiliaans schepijs in meer dan 40 smaken. Daarnaast hebben ze elke week een 'limited edition' zoals caramel-zeezout, Limoncello, rabarber en nog veel meer bijzondere ijssmaken. Naast het reguliere ijs heeft Salute ook ijs voor diabetici, lactose- en glutenvrij ijs. Als je een feestje hebt kun je het ijs mee naar huis nemen, dit krijg je mee in een speciaal koelelement. 
 

De stadsmuur
De stadsmuur van Zwolle is een stadsmuur die in vroegere tijden diende als bescherming tegen belegeringen en kanonvuur. De stadsmuur van Zwolle heeft één keer een beleg moeten doorstaan. In 2004 werden er tijdens een
opgraving aan Achter de Broeren restanten blootgelegd van twee oude stadsmuren. De eerste muur dateert van voor 1300 en de andere muur is in de 14e eeuw gebouwd om de oudere muur te vervangen, omdat deze verzakte. De muur omgaf de gehele stad. Oorspronkelijk waren er 23 torens opgenomen in de muur. Hiervan zijn alleen de Zwanentoren, de Wijndragerstoren en de Pelserpoorttoren overgebleven. Op de  Pletterstraat kan je een stuk van de muur beklimmen.

Nadja Keuter-de Vries
Tip van Nadja Keuter-de Vries, Restauratiewijzer Restauratiefonds

Meer uit deze serie

Reacties

Er zijn nog geen reacties