Fort De Batterijen: inspireren, ontspannen en spelen!

Door: Erna Oosterveen

Goed verstopt voor de vijand en door verwaarlozing decennialang ook voor vrienden. Dat was het lot van Fort De Batterijen. Het Fort is inmiddels prachtig opgeknapt en nu een verrassende plek om bijeenkomsten te houden of in het weekend even lekker bij te komen op het terras.

Foto door: Vincent van den Hoven

Fort De Batterijen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en werd rond 1870 gebouwd. Het deed dienst tot de Tweede Wereldoorlog, maar daarna lag het Fort lag er decennialang verlaten bij. Martijn Geerdes en Mark Bliekendaal hebben er het nodige aan gedaan om van deze plek iets bijzonders te maken en dat is ze gelukt!

Deze plek inspireert, relativeert en zorgt voor verbindingen die je eerder niet zag

Fort de Batterijen Nieuwegein

Afstand nemen
Doordeweeks zijn er bij Fort De Batterijen volop zakelijke bijeenkomsten. De combinatie van historie en natuur maakt dat je op deze plek makkelijk afstand neemt van de waan van de dag. Deze plek inspireert, relativeert en zorgt voor verbindingen die je eerder niet zag. Kortom: Fort De Batterijen is een perfecte plek voor een ‘heisessie’.

Op avontuur
Vanaf half april is Fort De Batterijen ook in de weekenden open. Fort de Batterijen ligt aan verschillende wandel- en fietsroutes en het is een fijne plaats om even te pauzeren. Je kan bij het Wachthuis neerstrijken en genieten van een drankje en een hapje. Te midden van de natuur, met luid zingende vogels op de achtergrond, blaas je uit van een wandeling of van een drukke week. Ondertussen kunnen de kinderen op avontuur op het enorme terrein, waar ook een mooie speelplaats is aangelegd.

Uniek evenement
Houd je van wandelen dan is er op 19 oktober een uniek, nieuw evenement dat je niet mag missen: de waterliniewandeltocht. Je wandelt door het waterlinielandschap, langs Nederlands historisch erfgoed. Je ziet onderweg maar liefst 14 forten, allemaal onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die genomineerd is voor UNESCO-werelderfgoed.

Start Fortenseizoen!
In het weekend van 20, 21 en 22 april 2019 begint het toeristische seizoen voor de forten. Dit jaar is het thema 'Proef de Linie' waaronder tal van forten en vestingsteden activiteiten organiseren. Daarnaast zijn er spannende speurtochten en expedities en rondleidingen. Allemaal tegen het decor van huidig of toekomstig Werelderfgoed. 

Binnen bij Fort de Batterijen Nieuwegein

Reacties

Er zijn nog geen reacties