Leven in de brouwerij!

Onze favorieten #4: Stoombierbrouwerij Bosch Maastricht

Door: Marieke Bosma

Brouwerij Bosch is het laatste, complete voorbeeld van een Maastrichtse bierbrouwerij laat 19e begin 20ste eeuw. Een complete brouwerij met mouterij, brouwinstallaties en de originele brouwerswoning. Rond 1900 is de tijd hier stil blijven staan. Dit maakt Brouwerij Bosch tot een uniek industrieel monument voor Maastricht, als gekende brouwersstad.

Foto door: Stoombierbrouwerij De Keyzer

Restauratie
Sinds 2015 is er een grootschalige restauratie aan de gang. Op de begane grond is inmiddels een nieuwe gelagkamer gerealiseerd voor het proeven van ambachtelijke bieren. Er zijn nieuwe toiletten en er komt een representatieve entree. De stijlkamers in de brouwerswoning blijven gehandhaafd. In 2016 is gestart met de realisering van 2 huurappartementen op de bovenste verdiepingen. Mogelijk wordt er op termijn nog een microbrouwerij gerealiseerd, waar bieren naar eigen receptuur worden gebrouwen.

Rondleidingen
De gebruikelijke rondleidingen in het brouwerijcomplex gaan tijdens de werkzaamheden gewoon door, net als de geplande proeverijen. Voor individuelen is er iedere zaterdag een rondleiding. De rondleiding start om 14.00 uur. De gids vertelt over de vroegere ambachtelijke brouwerij en laat u de nog complete brouwinstallatie en –apparatuur zien. Na de rondleiding staan er in de ontvangstruimte twee speciaal bieren voor u klaar. 

Fleur Cools
Tip van Fleur Cools
Strategie & Ontwikkeling
Restauratiefonds

 

Kaartjes voor deze rondleiding zijn verkrijgbaar bij VVV-Maastricht.

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties