Leven in de brouwerij!

Onze favorieten #1: Brouwhuis Breda

Door: Marieke Bosma

Bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’ is één van de meest kenmerkende panden in Breda met een rijke historie. De oorspronkelijke brouwerij werd in 1538 opgericht en genoemd naar de tegenovergelegen smidse ‘De Drij Hoefijssers’. In de loop der eeuwen is het pand in andere handen overgegaan maar behield het zijn ‘brouwhuis-functie’.

 

Foto door: Brouwhuis Breda

'Best restaurant and Bar'
In 1887 werd op de locatie een volledig nieuwe brouwerij gerealiseerd. Hier werd onder andere het bekende bier ‘Oranjeboom’ en ‘Skol’ gebrouwen. Door overnames en een verschuiving van de productie bleek het pand begin deze eeuw echter niet meer rendabel; reden waarom het in 2004 werd gesloten. Dertien jaar na de sluiting is met Beers & Barrels het bier weer terug in de Bredase Ceresstraat. En dat bleef niet onopgemerkt; zij werden in 2017 verkozen tot 'Best restaurant and Bar'.
 

Bijzonder
Bijzonder aan het concept is dat gasten zelf hun glas kunnen vullen met bier aan speciale taptafels. Die kunnen worden gereserveerd vanaf zes personen. Er wordt afgerekend op basis van het aantal liters dat getapt is. Aan de tafels wordt pils getapt. Mensen die een speciaal biertje willen, kunnen terecht bij een speciale tapwand waar zestien kraantjes zijn aangebracht. Met muntjes kan daar een biertje 'uit de muur' worden gehaald. 
 

Marieke Bosma
Tip van Marieke Bosma
Marketing & Communicatie
Restauratiefonds

Reacties

Er zijn nog geen reacties