Religieus erfgoed beleven

Onze favoriete kerken #3:Onze Kerk Hooge Zwaluwe

Door: Marieke Bosma

Willem en Dieuwke Simonis zijn sinds januari 2014 de eigenaren van de oude Willibrordus kerk. Vanaf het prille begin hadden zij een droom. Een droom om van deze prachtige historische plek een warm en authentiek Brabants restaurant te maken. Maar ook om de kerk weer het bruisend hart van het dorp te laten zijn. Waar iedereen welkom is en waar iedereen een plek heeft. Gewoon, warm en goed!

Foto door: Jan Frijters

De kerk werd in 1865 gebouwd in Neogotische stijl naar ontwerp van een onbekende architect in opdracht van de rooms-katholieke parochie. In 1864 kwam er, door ruimtegebrek en het groeiende aantal parochianen een hulpkerk. Deze ontwikkelingen leidden tenslotte in 1867 tot een zelfstandige parochie Hooge Zwaluwe en werd de oude Willibrordus kerk aan de eredienst onttrokken. Al snel werd de nieuwe bestemming door Willem en Dieuwke Simonis gevonden.

Bijzondere mensen
De uitstraling van het monument zich uitstekend voor het organiseren van onder meer zakelijke bijeenkomsten, diners, feestelijke evenementen, bruiloften en congressen voor bedrijven en organisaties. Ook worden bijzondere mensen, met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek, verwelkomt in het team.

Remco Vos
Tip van Remco Vos, accountmanager Restauratiefonds

Reacties

Er zijn nog geen reacties