IJs eten op een monumentale locatie!

Onze 5 favoriete ijssalons #5: IJs & zo Leidschendam-Voorburg

Door: Marieke Bosma

Thomas van Zaanen en zijn  jonge team staan voor enthousiasme, vriendelijkheid. Thomas heeft na ervaring in de horeca in de regio, de uitdaging met beide handen aangegrepen om zijn passie verder zelfstandig in de praktijk te brengen. Hij was toen 19 jaar.

Foto door: IJssalon ijs & zo

Het ijs wordt dagelijks vers en ambachtelijk bereid waarbij uitsluitend gebruik gemaakt wordt van de hoogste kwaliteit grondstoffen zonder kleurstoffen of andere onnatuurlijke toevoegingen. De ijs bereiders zijn gekwalificeerde ambachtslieden en het dagelijks aanbod bestaat maar liefst uit 32 smaken, waarvan er enkele elke maand wisselen. 

Komen en gaan is van boten
De huidige sluis is gebouwd tussen 1886 en 1888 en ligt in het verlengde van de Damlaan, tot voor kort de belangrijkste verkeersader van het dorp. De ophaalbruggen over de monumentale sluis zijn zeer smal en het autoverkeer ondervond tot aan de voltooiing van de Sijtwendetunnel in 2003 veel hinder van wachttijden voor de bruggen bij de sluis. De ophaalbruggen zijn gebouwd in 1889. Het gehele sluiscomplex met beide bruggen staat beide sinds 1998 op de rijksmonumentenlijst. De sluis was handbediend en is in 2006 geheel gerenoveerd en wordt nu elektrisch aangestuurd. Er wordt tegenwoordig ook geen sluisgeld meer geheven. Bij mooi weer is het een komen en gaan van beroeps- en plezier vaartuigen.

IJssalon ijs & zo

 

Meer uit deze serie

Reacties

Er zijn nog geen reacties